Breuken voor de Basisschool

Breuken voor de Basisschool

ISBN: 978 90 6112 564 8
Prijs: € 9,95
Tijdelijk niet leverbaar

Wiskunde Interactief Breuken behandelt het optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen van breuken. Inzicht en vaardigheid in breuken vormt een onmisbare basis voor algebra in het voortgezet onderwijs.

Inhoud cd-rom:

Inhoud cd-rom

Download hier het overzicht met de inhoud van alle beschikbare Wiskunde Interactief titels »
(PDF bestand PDF-bestand, 783 kB)

Animaties, gesproken woord
De uitleg gaat nooit te snel of te langzaam
Printbare opgaven met of zonder uitgewerkte antwoordvellen
Huiswerkprogramma

Animaties, gesproken woord
Met behulp van bewegende beelden en animaties wordt het oplossen van breuken op een zeer inzichtelijke wijze uitgelegd en concreet gemaakt. De teksten worden ook voorgelezen, waardoor de leerling rustig wordt en zijn aandacht niet snel verslapt. De leerling kan elk stukje tekst desgewenst meerdere keren horen.

De uitleg gaat nooit te snel of te langzaam
Elke leerling kan de stof in zijn eigen tempo uitgelegd krijgen - hij klikt zelf op een knop voor de volgende stap. De leerling wordt door de software op zijn persoonlijke zwakke punten gecorrigeerd en eventuele hiaten in zijn kennis worden door de computer opgemerkt. Voorts bevat (bijna) elke paragraaf een oefendeel, een samenvatting, een printvel, een toets en een "huiswerkprogramma". Toetsen van de geoefende stof worden door de software gegenereerd en zijn dus elke keer anders.

Printbare opgaven met of zonder uitgewerkte antwoordvellen
Elke paragraaf kent een vel afdrukbare opgaven plus een apart vel met dezelfde opgaven, maar nu met de antwoorden en de berekeningen erbij. Ook deze afdrukbare opdrachtvellen worden door de computer gegenereerd en zijn dus elke keer anders. Als de leerling de opgaven van een printvel heeft gemaakt, kan hij (of iemand anders) zijn berekeningen vergelijken met de berekeningen op het bijbehorende antwoordvel.

Huiswerkprogramma
Bij de meeste paragrafen in deze software zit ook een huiswerkprogramma. Een leerling kan zelf een som uit zijn eigen schoolboek intypen en krijgt dan een volledige berekening en uitleg!

Website links:
http://www.liesbethvanderplas.nl