De LeerLijn Taal - Spelling

  Klik hier om af te drukken | Sluit vensterCategorie: De LeerLijn
Auteur: Sietse Kuipers

De LeerLijn Taal - Spelling

De LeerLijn Taal - Spelling

ISBN:
978 90 6112 642 3
Uitvoering:
Amaray-doos
Prijs: € 9,95 Tijdelijk niet leverbaar

Kenmerken De LeerLijn Taal - Spelling

  • Stap voor stap met talloze oefenopgaven de complete leerlijn Spelling doorwerken
  • Met duidelijke instructie bij de oefeningen en afsluitende toetsen per niveau
  • Ordening in complete leerlijnen, doorlopend over leerjaren
  • Inclusief module Niveau bepalen: kind stapt in op eigen niveau
  • Beheermodule, logboek en foutenregistratie
  • Past bij alle onderwijsmethoden
  • Voor thuis en op school

Inhoud cd-rom
Minimaal 1350 opgaven onderverdeeld in 50 niveaus, o.a. woorden met 's in het meervoud, verkleinwoorden met verandering van het grondwoord, klinkers, medeklinkers en dubbelklanken, korte en lange klanken, woorden met een trema. Inclusief geluidsfragmenten. Inclusief uitleg per opgave.

Voorbeeldopgave
Voorbeeldopgave

Download de volledige Verantwoording LeerLijn Taal - Spelling (PDF document)

Het programma op deze cd bevat een leerlijn voor spelling. Er wordt heel eenvoudig begonnen met begrippen als lange en korte klanken. De leerlijn eindigt met moeilijke woorden die zich aan geen enkele spellingregel houden. Daar tussenin vindt u tientallen stappen. Elke stap gaat weer een beetje verder en is nodig voor de volgende stappen.

Nu zijn niet alle kinderen even ver gevorderd met de verschillende leerlijnen, zelfs niet als ze in dezelfde klas zitten. Daarom is het ook niet nodig dat alle kinderen hetzelfde doen en op hetzelfde punt beginnen. Het programma LeerLijn Spelling zoekt daarom eerst uit wat uw kind al weet. Als dat eenmaal duidelijk is kan het oefenen beginnen. Precies op het punt in de leerlijn waar het kind aan toe is.

Als het niveau is bepaald, gaat het kind verder met oefenopgaven. Na verloop van tijd en afhankelijk van de prestaties van het kind, geeft het programma toestemming om een toets te maken. Wordt die toets goed gemaakt, dan mag het kind verder naar de volgende stap in de leerlijn. Aan het eind van de leerlijn ontvangt het kind een mooi diploma.

Alle opgaven in deze leerlijn gaan vergezeld van een geluidsfragment. Spellen is immers het omzetten van spreektaal in schrijftaal.

De niveaus zijn ook los te gebruiken. Dit opent voor leerkrachten de mogelijkheid het programma op precies het goede moment te gebruiken.

Systeemeisen
Systeemeisen Windows 10, 8.1/8 of Windows 7, moderne browser
Minimum resolutie beeldscherm: 1024 X 768
Adobe Reader, printer